Badics Gyöngyi gyermekpszichológus

A Babes-Bolyai Tudományegyetem - Pszichológia és Neveléstudományok Karon végeztem el az alap és mesterképzést - Pszichológiai tanácsadás és beavatkozás szakon.

Jelenleg Család- és rendszerállításban képződőm Dr. Angster Máriánál. Öt gyermekes édesanyaként és pszichológusként a Lélekművek nyuszival-asszisztált konzultációi során a következőkben tudok segíteni:

- Változások, beilleszkedések kezelésének nehézségében, a stresszhelyzetekkel való megküzdés megkönnyítésében, illetve dühkezelésben, elakadásokban, a lehetséges utak, megoldások megtalálásában.

- Segítő beszélgetésben, tanácsadásban gyerekeknek, kamaszoknak és szüleiknek.

- Önismeret elmélyítésében, rugalmasság tanulásában, egy kiegyensúlyozottabb élethelyzet eléréséért.

Főállásban a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Martonvásári Tagintézményében dolgozom pszichológusként.

Munkám: Szakértői bizottsági tevékenység, mely során a gyermek, tanuló komplex pszichológiai vizsgálata (intelligencia, valamint egyéb szükséges tesztek felvétele) és szakértői vélemény készítése, az iskolába lépéshez szükséges fejlettség megállapítása - a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézség megállapítása vagy kizárása - a sajátos nevelési igény javaslata vagy kizárása a feladatom.

Nevelési tanácsadás (nyuszival-asszisztált), ahol - a szülővel problémafeltáró beszélgetés kezdeményezése, - a gyermek, tanuló adaptív, viselkedésének, szociális érettségének felmérése, - ennek alapján tanácsadásban részesítése csoportos vagy egyéni formában.