Badics Gyöngyi gyermekpszichológus

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar tanácsadó szakpszichológus szakán tanulok jelenleg.

Család- és rendszerállításban is képződtem mely a transzgenerációs elakadásokra adott egy nagyobb, komplexebb rálátást, így ebben a szemléletben dolgozom családállítóként is.

A Babes-Bolyai Tudományegyetem - Pszichológia és Neveléstudományok Karon végeztem el az alap és mesterképzést - Pszichológiai tanácsadás és beavatkozás szakon.

Sok éves szülőkkel folytatott közös munkában szerzett szakmai tapasztalatom, illetve öt gyermekes édesanyaként megélt gyakorlaton át értettem meg, hogy a szülőség milyen nehéz terep. Viszont amennyire nehéz, annyira szép hivatás, ami tanulható, javítható, megfejlődhető és sok humorral megfűszerezve boldogan megélhető.

Pszichológusként a nyuszival-asszisztált konzultációi során a következőkben tudok segíteni:

- Változások, beilleszkedések kezelésének nehézségében, a stresszhelyzetekkel való megküzdés megkönnyítésében, illetve dühkezelésben, elakadásokban, a lehetséges utak, megoldások megtalálásában.

- Nagycsaládos élet rejtelmei, avagy az esetleges nehézségekből, hogyan lehet előnyt kovácsolni.

- Kapunyitási krízis, merre tovább kérdésekre a válasz megtalálása...

- Segítő beszélgetésben, tanácsadásban gyerekeknek, kamaszoknak és szüleiknek.

- Önismeret elmélyítésében, rugalmasság tanulásában, egy kiegyensúlyozottabb élethelyzet eléréséért.

Főállásban szakellátásban dolgozom pszichológusként, ahol a munkám: Szakértői bizottsági tevékenység, mely során a gyermek, tanuló komplex pszichológiai vizsgálata (intelligencia, valamint egyéb szükséges tesztek felvétele) és szakértői vélemény készítése, az iskolába lépéshez szükséges fejlettség megállapítása - a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézség megállapítása vagy kizárása - a sajátos nevelési igény javaslata vagy kizárása a feladatom.

Nevelési tanácsadás (nyuszival-asszisztált), ahol - a szülővel problémafeltáró beszélgetés kezdeményezése, - a gyermek, tanuló adaptív, viselkedésének, szociális érettségének felmérése, - ennek alapján tanácsadásban részesítése csoportos vagy egyéni formában.