Depresszió

Ha heteken, hónapokon keresztül azt érzi, hogy megmagyarázhatatlan, véget nem érő rosszkedv, fáradtság, kedvetlenség lett úrrá Önön, és mindaz, ami addig örömet okozott, legfeljebb semleges a számára, akkor jó eséllyel a depresszió csapdájába került. 

A depresszió szó szerint levert lelkiállapotot, leromlott hangulatot jelent. Maga a betegség azonban ennél jóval több tünettel jár. A hangulatzavarok közé soroljuk, de ez nem jelenti, hogy a hangulatra korlátozódna a probléma: az érzelmi élet is zavart szenved, a gondolkodás is lelassul, az aktivitásszint is lecsökken, testi tünetek is jelentkezhetnek. Az élet sivárnak, a feladatok nyomasztónak tűnnek. 

Milyen tünetek jellemzik a depressziót?

1. Depresszív, levert, szomorú hangulat, reményvesztettség

2. Az érdeklődés és öröm jelentős csökkenése szinte minden tevékenységben. Jellemzően a szexualitás iránti érdeklődés is csökken.

3. Jelentős fogyás, ritkábban hízás, vagy az étvágy megváltozása

4. Alvászavar (álmatlanság, vagy megnőtt alvásigény)

5. Nyugtalanság, ingerlékenység vagy gátoltság

6. Fáradtság, energiátlanság érzése

7. Értéktelenség-érzés vagy ok nélküli, túlzott önvádlás, bűntudat

8. Csökkent gondolkodási, figyelmi, döntési képesség

9. Gyakori foglalkozás a halál gondolatával, visszatérő öngyilkossági gondolatok, terv vagy kísérlet

A tünetek közül az első kettőből legalább egynek, összesen legalább ötnek kell fennállnia, egy kéthetes időszakban szinte minden nap, az idő nagyobb részében, hogy depresszív epizódról beszéljünk.

Számos embernek segítettünk már megszabadulni a depressziótól. Hívjon minket még ma, ne várjon tovább!

+36-30-320-05-97

Hívjon időpontért bennünket hétköznap 8-20h-ig. Ha nem tudjuk felvenni, amint tudjuk visszahívjuk, vagy írjon nekünk. A válaszlevelünkben egy kérdőívet fogunk Önnek küldeni, hogy a legmegfelelőbb szakembert válasszuk ki Önnek.

Amennyiben 1 munkanapon belül nem válaszolunk, annak kizárólag technikai oka van, ez esetben kérjük, hogy hívjon minket telefonon!