Gabriella és Imre párterápia

Nevünk Kádár Imre és Kengyel Gabriella. Munkánk során nagy hangsúlyt fektetünk a transzgenerációs modellekre. Történeti szemüvegen át nézünk rá a hozzánk forduló családok és párok aktuális problémáira. Fontosnak tartjuk az évtizedeken át fennálló kapcsolati minták szerepét a problémát jelentő érzelmi viszonyok kialakulásában. Az aktuális családi mintázatok a származási család megoldatlan problémáit is visszatükrözhetik, megismételhetik ezáltal generációkon átívelő mintázatokat hozva létre. A hozzánk forduló családoknál, pároknál segítünk tudatosítani a fenti mintákat.

Az érzelem-fókuszú megközelítés során az elsődleges érzelmeket mozgató mélyebb, másodlagos érzelmek felszínre hozásával, illetve a párok eltérő, kielégítetlen kötődési szükségleteinek kifejezésével dolgozunk. Segítünk a hozzánk fordulóknak, hogy felismerjék és megfelelő módon kommunikálják vágyaikat és szükségleteiket. Az érzelem-fókuszú párterápia során segítünk kilépni a veszekedés ördögi köreiből, és megtanítjuk a párokat meghallani és megérteni a másik viselkedésének alapvető mozgatórugóit, segítünk abban, hogy a párok nagyobb empátiával forduljanak egymás felé.

Imre szociális munkás. A mesterképzés során ismerkedett meg a rendszerszemlélettel, amely felkeltette az érdeklődését a családterápia iránt, és ezután kezdte meg alapképzését a Magyar Családterápiás Egyesületnél. 2014 óta dolgozik családokkal és párokkal. Több mint 10 éve pszichiátriai betegek nappali ellátásában dolgozik a kerületi szociális ellátás részeként, ahol pár-és családterápiával is foglalkozik. 2019 óta dolgozik a Lélekműveknél.

Gabriella a Szegedi Tudományegyetemen szerezte meg pszichológus diplomáját 2013-ban. Ezután doktori képzésben tanult a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Doktori Iskolájában 2019-ig, majd iskolapszichológusként, illetve családsegítő szolgálatnál dolgozva szerzett tapasztalatot párokkal, családokkal, eközben végezte el a 2019-ben induló pár- és családterápiás alapképzést a Magyar Családterápiás Egyesületnél. 2021 óta dolgozik a Lélekműveknél.

Képzettségeink:

Imre:

Pár- és családterápiás alapképzés (2013-2015)

Érzelem-fókuszú párterápia (2016)

"Tarts szorosan program" csoportvezetői képzése (2016)

Hogyan dolgozzunk az EFT módszerével hűtlenség/megcsalás esetén? (2017)

Hellinger-féle Családállítás (2017-2019)

Transzformációs szék technika (2019)

...

Gabriella:

Pár- és családterápiás alapképzés (2019)

Érzelem-fókuszú párterápia alapképzés (2021)

Hogyan dolgozzunk az EFT módszerével hűtlenség/megcsalás esetén? (2021)