Haga Tímea klinikai szakpszichológus

Haga Tímea vagyok, felnőtt klinikai szakpszichológus. Szakmai tapasztalataim jelentős részét pszichiátriai gondozóban és pszichiátriai osztályon szereztem.

Kiemelten fontos számomra a páciens egyéni ritmusának, haladási tempójának felismerése és az elfogadó, ítéletektől mentes, biztonságos kapcsolat kialakítása, amiben a páciens új lendületet kaphat, megmutatkozhat, nehézségeinek mintázata kirajzolódhat. Helyt adok az inspirációnak, figyelem a pillanat történéseit. Hiszek abban, hogy ha a kapcsolat tükrében a probléma megérthetővé válik, az erőforrások aktivizálásával felsejlik a feloldáshoz vezető út is. Relaxációs és imaginációs technikák mellett kognitív és művészetterápiás elemekkel, valamint a testtudat fejlesztését célzó technikákkal egyaránt dolgozom, alapvetően pszichodinamikus keretben gondolkodva. Pácienseimet a személyes növekedés útján egész személyiségemmel és tapasztalataimmal kísérem, értő figyelemmel, és magas szintű szakmai ismeretekkel állok rendelkezésükre.

Tanulmányok, végzettségek:

2016-2020: Klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus - Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar

2019: Gyógyító Képzelet ( forrás C. Simonton ) tréning segítőknek

2015-2019: Relaxációs és szimbólum terapeuta - Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

2015: Autogén tréning oktató - Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

2013-2018: Intergrált kifejezés- és Táncterapeuta jelölt - Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület (befejezett sajátélmény majd gyakornokság)

2010-2015: Okleveles pszichológus - Szegedi Tudomány Egyetem Bölcsészettudományi Kar (Kognitív és neuropszichológia szakirány)

1999-2004: Szakpedagógus - Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Természettudományi Kar