Kodela Júlia klinikai szakpszichológus j.

Pszichológus diplomám megszerzése után rögtön a pszichiátriai ellátásban helyezkedtem el, melyben hat évig dolgoztam. E munka során megtapasztalhattam, hogy a nehéz sorsok és lelki megbetegedések mögött igaz, mély érzésű emberek vannak, akik a tőlük telhető legtöbbet megtesznek azért, hogy tüneteik múljanak és kiegyensúlyozottabb életük lehessen. Megtapasztalhattam, hogy a problémák legtöbbször rendszerbe ágyazottak, így a kilábalás egyes helyzetekből egyedül, igen megterhelő az ember számára. Hiszem, hogy ha az emberek segítségre lelnek, egy olyan személyre, akit igazán érdekel az életük és sorsuk, erőt adhat ahhoz, hogy változásokat hozzanak az életükbe, biztos alapot adhat ahhoz, hogy elviselhessék az élet adta viharokat. Klienseimhez igazodva választom ki a megfelelő terápiás formát, mely tapasztalataim alapján a legeredményesebb javulást hozhatja.

Teljesítményorientált világunkban, ahol a megfelelés mindent áthat, a lelki munkafolyamatokra nem érvényes. Klienseimnek szeretném átadni, hogy a szenvedés nem kötelező eleme a sikernek, a változások elérésében a megtapasztalások a legfontosabbak és hogy ezeket hogyan értékeljük. Terápiás folyamatot kezdeni önmagában bátor dolog, az ember szembenéz a nehézségeivel és az élete alakulásával. Önmagunkkal való megértő bánásmód, öndicséret pedig alapvető jogunk és szorgalmazom ennek a szemléletmódnak az átadását az ülések során. Terápiás sikereimet abban mérem, amikor klienseim meglepődnek saját magukon, mi mindenre képesek és a legnagyobb öröm, mikor már csak időszakos baráti beszélgetésre érkeznek, hiszen az életükben a fókusz már nem a nehézségeken van, hanem a jövőjük alakításán.


Pszichológus diploma 2017. 

Szocioterápiás, rehabilitációs és akut pszichiátriai osztályos munkavégzés egyéni terápiák, csoportterápiák, önismeret (150 óra KIP módszer)- Szeged- 2019.

 Pszichiátriai Klinika- pszichoterápiás osztály és pszichiátriai gondozó- egyéni terápiák, csoportvezetés (analitikus kiscsoportok, művészetterápia, relaxáció, edukáció). 

MRSZE- Autogén Tréning képzés (2020). 

Integratív Egyesület- integratív hipnoterapeuta képzés (2021-2023), 

Pszichodráma csoportos önismeret-250 óra. Önkéntesként alapítványoknál pszichiátriai betegek és hozzátartozóik segítésében vettem részt. 

Pszichiátriai Klinika - kutatói feladatkör, ápolók és orvostanhallgatók képzése oktatása-2023, pszichoterapeuta-jelöltek gyakorlatvezetője, klinikai szakpszichológus-jelöltek vezetője, előadásokban való részvétel, 

Pécs- klinikai szakpszichológus képzés 2021-folyamatban.