Kovács Robertina 

gyermek klinikai szakpszichológus j.

2019-ben végeztem okleveles egészségpszichológusként a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán. A klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus képzést szintén Debrecenben végzem, emellett a Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület Komplex Integratív Gyermekterapeuta képzésére járok.

Főállásban a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Székhely Szakértői Bizottságában, másodállásban a Kornisné Liptay Elza Szociális és Gyermekjóléti Központban dolgozom pszichológusként. Munkám során gyermekpszichológiai és pszichiátriai kórképekkel is találkozom, folyamatos tapasztalatot szerzek mind a pszichodiagnosztika, mind pszichés támogatás területén.

Dinamikus és integratív szemléletben gondolkodom, a terápiás módszeremet a kliens szükségleteire szabottan választom ki. Az egyénben rejlő értékek és erőforrások feltárását követően szívesen alkalmazok játékterápiát, különböző relaxációs technikákat, illetve kognitív és viselkedésterápiás eszközöket. A választás arra a módszerre esik, mely a gyermek vagy kamasz életkorához, személyiségéhez és problémájához leginkább illeszkedik. A gyermek legjobb ismerője a szülő, így a szülőkkel és a gyermekekkel minden esetben együtt dolgozom a közös cél elérésében.

Ha úgy érzik, hogy gyermekükkel olyan nehézséggel kerültek szembe, amelynek feloldásában segítségre van szükségük, forduljanak hozzám bizalommal.

TANULMÁNYOK:

2021- : Debreceni Egyetem, Klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus képzés

2016-2019: Debreceni Egyetem, Népegészségügyi Kar, Egészségpszichológia Msc

2012-2015: Debreceni Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Pszichológia BA

MÓDSZERPSECIFIKUS KÉPZÉSEK:

2023- Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület - Komplex Integratív Gyermekterapeuta jelölt

2022 Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület – autogén tréning gyakorlatvezető