Toma Mónika klinikai szakpszichológus

Toma Mónika Klinikai szakpszichológus
Toma Mónika Klinikai szakpszichológus

Pszichológusi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem klinikai és egészségpszichológia szakirányon szereztem. Ezt követően részt vettem a Debreceni Egyetem felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus képzésében és az Integratív Pszichoterápiás Egyesület módszerspecifikus képzésében.

Diplomám megszerzése után több évig dolgoztam pszichiátriai és addiktológiai osztályokon, ahol számos pszichés problémával találkoztam. Szemléletemben főleg a pszichodinamikus irányzat dominál, de konzultációim során igyekszem integrálni a kognitív és családterápiás ismereteimet is, a kliens egyéni igényeinek és hozott problémájának megfelelően. Hiszem, hogy ami a kapcsolatban romlott el, az csak egy másik kapcsolatban tud meggyógyulni, ezért kiemelten fontos számomra az elfogadó, ítéletektől mentes, biztonságos kapcsolat kialakítása, amiben a páciens bátran meg meri mutatni önmagát, problémáit. Ezzel az attitűddel szeretném segíteni a hozzám forduló személyeket problémáik megoldásában.

Szakmai tapasztalat:

2020-2022: Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, Pszichiátriai Klinika

2017-2020: Sántha Kálmán Pszichiátriai Szakkórház

Tanulmányok, módszerspecifikus képzettség:

2019- : Integratív pszichoterápiás egyesület

2017-2022: Debreceni Egyetem, Népegészségügyi kar, Magatartástudományi Intézet, Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus képzés

2014-2016: Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi kar, Klinikai és Egészségpszichológia szak

2011-2014: Babes-Bólyai Tudományegyetem, Pszichológia és Neveléstudományok kar, Pszichológia szak