Verebes Brigitta gyógypedagógus

A gyerekekkel való foglalkozások során nagyon fontosnak tartom a tanulási problémák hátterének pontos feltérképezését, mert így lehet érdemi, egyénre szabott, hatékony munkát végezni. Minden gyermek más és más, így a segítség mértéke és fajtája is egyedi. Lényeges, hogy a szülők ugyanúgy tisztában legyenek az okokkal és az otthoni megsegítés lehetőségeivel, mert változás csak összehangolt, közös munkával érhető el.

2004-ben gyógypedagógusként végeztem a Kaposvári Egyetemen, majd hallássérültekkel kezdtem foglalkozni. Hosszabb ideig nevelőtanár voltam, munkám során a feladataim közé tartozott a délutáni tanuláson kívül a lefekvésig tartó teendők ellátása is a bentlakásos intézményben. Később oktató lettem és elkezdtem többek között matematikát és kémiát tanítani, utóbbihoz a szaktanári képesítést 2011-ben szereztem meg az egri Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Karán.

2018 óta Budapesten a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál dolgozom. Eleinte a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek tanulási képességeit vizsgáltam és egyéni foglalkozás keretében fejlesztettem őket. Jelenleg sajátos nevelési igényű gyermekekkel és családjaikkal foglalkozom, a Szakszolgálatnál végzett vizsgálatok végén fejlesztési javaslatot teszünk, illetve tanácsadással igyekszünk segíteni a hozzánk érkezőknek.

Erősségeim:

- kora gyermekkori állapotfelmérés

- tanuláshoz szükséges készségek állapotfelmérése nagycsoportos óvodásoknál

- tanuláshoz szükséges készségek fejlesztése nagycsoportos óvodásoknál

- tanulási képességek felmérése általános és középiskolásoknál

- tanulási készségek fejlesztése általános ésközépiskolásoknak

- számolási készség fejlesztése minden korosztály számára

- tanulástechnikai tréning felső tagozatosoknak és középiskolásoknak

- otthoni tanulási technikákkal kapcsolatos tanácsadás szülőknek

- figyelemkoncentráció fejlesztése

- szaktanári megsegítés