Vezse Vivien klinikai szakpszichológus

Vezse Vivien vagyok, klinikai szakpszichológus. Az egyetem elvégzése után idősek és pszichiátriai betegek otthonában, majd évekig a ceglédi Toldy Ferenc Kórház akut pszichiátriai osztályán dolgoztam, így nap, mint nap alkalmam nyílt számos különféle problémával rendelkező és mentális zavarban szenvedő pácienssel találkozni és dolgozni.

A munkámat főként pszichodinamikus szemléletben végzem, mert azt vallom, hogy a jelenlegi problémák akkor érthetők meg és dolgozhatók fel mélyebben, ha a gyökereihez visszatérünk. Fontos számomra, hogy a páciens személyiségéhez és tempójához igazodjam. Gyakran nehéz és fájdalmas a múltunkkal, valamint a jelen nehézségeivel való szembenézés, így fontosnak tartom, hogy ez egy jó terápiás kapcsolatban, egy biztonságos terápiás térben történjen meg, ahol a jó és rossz érzések is megélhetők.

A terápiás munkát a páciensekkel közösen végzett munkának tartom, melyben együtt bírjuk el a nehéz érzéseket, s legjobb tudásommal igyekszem segíteni őket a közösen kitűzött célok elérésében.

2019 - 2021: Csoportanalitikus Kiképző Társaság; saját élmény

2018. január- jelenleg is: egyéni analitikusan orientált önismeret

2017: Mindfulness-Based Cognitive Therapy, elmélet és saját élmény

2017. május - 2019. december: Cegléd, Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet, Pszichiátriai Osztály, osztályos pszichológus

2016 - 2021: Debrecen, Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus képzés - klinikai szakpszichológus

2016 - 2017: Gárdony, Aranybárka Idősek és Pszichiátriai Betegek Otthona, pszichológus

2014 - 2016: Debrecen, Egészségpszichológia MSc, okleveles pszichológus

2011 - 2014: Debrecen, Pszichológia BA, viselkedéselemző