Császár Attila klinikai szakpszichológus

Császár Attila vagyok, klinikai szakpszichológus. Klinikai tapasztalatomat elsősorban pszichiátriai és addiktológiai területen szereztem, több éves gyakorlatra szert téve az osztályos és ambuláns betegellátás területén. Az egészségügyi ellátás mellett a szociális szférában – gyerekvédelemben -, illetve oktatási intézményekben tevékenykedtem több éven keresztül.

Munkám során főként dinamikus szemléletben dolgozom, igyekszem szaktudásomat, az alkalmazott intervencióimat a kliens szükségleteihez igazítani. Kiemelt hangsúlyt fektetek egy korrektív, megtartó terápiás kapcsolat kiépítésére, amiben a kliens megélheti és felvállalhatja valódi énjét, érzéseit és gondolatait is – lehetőséget teremtve a háttérben esetlegesen meghúzódó, kapcsolati problematika feltárására, megértésére és korrekciójára. Mind a rövidebb, pár hetes vagy hónapos, mind a hosszabbtávú terápiás elköteleződésre nyitott vagyok.

A különböző pszichés- vagy személyiségzavarokkal együtt élők mellett szívesen várom jelentkezését, ha úgy érzi élete valamely szempontból elakadt; krízisbe került és a megváltozott helyzethez nehezen alkalmazkodik (pl. nemrég krónikus betegséggel diagnosztizálták); ha azt éli meg, hogy ugyanazokat a hibákat újra és újra elköveti; vagy ha esetleg nem is tudja megfogalmazni, de azt látja, hogy valami nincs rendben az életében.

Tanulmányok:

  • 2019 – Magyar Családterápiás Egyesület

Pár- és családterapeuta képzés

  • 2015 – 2019 Pécsi Tudományegyetem

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

  • 2009 – 2014 Pécsi Tudományegyetem

Pszichológia szak (BA & MA)

Klinikai és egészségpszichológiai szakirány