Szorongás

A szorongás akkor válik problémássá, ha kellő ok nélkül, vagy túlzott intenzitással jelentkezik. 

 A szorongás egy szabadon lebegő félelem:

  • mely testet ölthet / kivetülhet egy tárgyra, élőlényre, vagy helyzetre (társas szituációktól való félelem, vagy pl.: pókfóbia)
  • adott esetben bezár minket a saját házunkba (agorafóbia)
  • pánikrohamok megjelenéséig fajulhat
  • lehet, annyira erős, hogy kényszeres cselekvésekkel igyekszünk kordában tartani
  • megjelenhet egy traumatikus esemény következtében

A tartós szorongás, az állandó aggodalom és feszültség nyomán átélt stressz nemcsak pszichés, hanem testi tüneteket is produkálhat, például gyomorfájás vagy fejfájás formájában. Tartós szorongás esetén viszont, súlyosabb betegségek kialakulásának lehetősége is fennáll. 

Ha meg akar szabadulni a szorongástól, ki kell nyomoznunk, hogy mi tartja fent a problémát az életében, mitől fél igazán.

A nehézségek tanítanak minket, és ha készek vagyunk tanulni a szorongás kemény leckéjéből, nem megsemmisíthetjük, hanem megszelídíthetjük a félelmeinket, és visszaszerezhetjük az egészséges kontrollt az életünkben.  

Mi fog történni, ha bejelentkezem?

  1. A kapcsolati űrlapon keresztül írhat nekünk
  2. Válaszul egy kérdőívet küldünk Önnek, aminek segítségével kiválasztjuk az Önnek legmegfelelőbb szakembert.
  3. A kérdőív visszaküldése után, néhány órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot, és megadjuk Önnek pszichológusa elérhetőségét.
  4. Ha inkább telefonon hívna minket, ezt a +36 30 320 05 97 számon teheti meg hétköznap 9-18h-ig. Ha nem tudjuk felvenni, amint tudjuk visszahívjuk!