Lázár Gergely klinikai szakpszichológus

Lázár Gergely vagyok, klinikai szakpszichológus.
Nem is olyan rég egy oktatóm azt mondta nekem, hogy a pszichológusi pálya nem egy kreatív szakma. Akkor megijedtem, hogy talán rosszul választottam hivatást. Ugyanis számomra a pszichológia, a terápia egyszerre tudomány, művészet, ugyanannyira kreativitás, mint analitikus és pontos megismerése az emberi természetnek. Ahogy egy író mentoromnak megfogalmaztam  "A klinikai tapasztalatom olyan, mint egy festményen a kontúrok, a színeket azonban a szépirodalmi élményeim adják". Ez a szellemiség jellemző hitvallásomra. Azzal együtt, hogy törekszem naprakésznek maradni a kurrens diagnosztikai, tudományos alapvetések tekintetében, szeretek kísérletezni, ötletelni, hogy rátaláljunk a páciens számára megfelelő megoldásokra. Hiszen ahány élet, személyiség, annyi út létezik. Eszköztáram ebből adódóan integratív. Ha nyitott szemléletű embernek tartja magát, akkor érdemes lehet hozzám fordulnia, valószínűleg meg fogjuk találni a közös hangot.

Végzettségeim, befejezett tanulmányaim:

2022: Klinikai szakpszichológus (Pécsi Tudományegyetem)

2020: Integratív hipnoterapeuta (Integratív Pszichoterápiás Egyesület)

2020: Családterapeuta (Magyar Családterápiás Egyesület)

2018: Pszichodráma asszisztens (Magyar Pszichodráma Egyesület)

2015: Okleveles pszichológus (Eötvös Loránd Tudományegyetem)

2013: Neuro-lingvisztikus programozás mester (NLP Akadémia)

2013: Szexológus tanácsadó 

Amire büszke vagyok:

  • 2020 decemberében Dr. Daubner Béla és az IPE (Integratív Pszichoterápiás Egyesület) oktatóinak egyetértése, javaslata alapján bekerülhetett pszichoterápiás esettanulmányom az Integratív Hírmondó aktuális számába. Közel 50 oldalban közölte az egyesület az "Én ittam, mi józanodunk" című munkámat, melyben egy alkoholbeteg nő pszichoterápiáját mutattam be integratív szemléletben.
  • 2022. nyarán megjelent első könyvem ("A párod nem a pszichológusod"), ahol novellaszerű elemeket ötvöztem a tudományos pszichológiával, mindezt szórakoztató irodalmi keretbe foglalva.
  • 2019 óta pszichológus kollégák is megkeresnek önismereti céllal. Azt hiszem, ennél nagyobb elismerést nem kaphatok.

Pszichiátriai betegségekkel (szorongásos zavarok, depresszió, személyiségzavar, szenvedélybetegség stb.), pszichoterápiás céllal és életvezetési elakadásokkal (pl. párkapcsolati problémák, válás, gyász, munkahelyi kiégés) egyaránt felkereshet. Ha szimpatikusnak találta a leírtakat, várom szeretettel a Lélekművek Pszichoterápiás Központ Kavics utcai magánrendelőjében.