Zádor-Virág Diána klinikai szakpszichológus j.

Zádor-Virág Diána vagyok, klinikai szakpszichológus jelölt. Diplomámat 2017-ben szereztem a Debreceni Egyetemen. Évekig dolgoztam a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának pszichológusaként, ahol szerencsém volt több területen is tapasztalatot szerezni. A Pszichoterápiás Osztályon tartott egyéni és csoportos terápiák mellett a Tüdőgyógyászati, Kardiológiai és Idegsebészeti Osztályok pácienseivel dolgozhattam. Emellett magyar és angol nyelven az egyetemi hallgatók pszichológiai ellátásában is részt vettem. Az itt töltött időszak során széles skálán volt lehetőségem együtt dolgozni a páciensekkel: hangulatzavarok, személyiségzavarok, szorongásos zavarok mellett az alvászavarok, szorongás, félelmek, halálfélelem, pszichoszomatikus betegségek, stressz okozta zavarok, krízishelyzetek területén is.

A testi betegségek szembesíthetnek minket sérülékenységünkkel és korlátainkkal, hiszen pl. elveszíthetjük azt az érzést, hogy a kezünkben tartjuk az életünket, vagy hogy a rossz dolgok nem csak másokkal történhetnek meg. Ezek a krízisek nem csak a kórházi helyzetben fordulhatnak elő, hanem más élethelyzetekben is felbukkanhatnak. Közös jellemzőjük lehet azonban, hogy a krízis lehetőséget teremthet a változásra is. Együttműködésként tekintek a terápiára, amelyben a páciens erőforrásainak mozgósításával közösen érhetünk el egy jobb életminőséget.

A Klinikán szerzett tapasztalataim jól alkalmazhatóak voltak a munkám másik főbb tevékenységi területén is, amely során a Magatartástudományi Intézethez köthetően magyar és külföldi orvostanhallgatóknak tartottam Orvosi pszichológia és Kommunikáció kurzusokat, illetve az Egészségpszichológus mesterképzés Rehabilitáció kurzusát.

SZAKMAI TAPASZTALATOK:

Debreceni Egyetem Klinikai Központ:

2022: -Idegsebészeti Klinika

2021-2022: -Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika (Ambulancia és Pszichoterápiás Osztály)

2020-2021: -Tüdőgyógyászati Klinika

2017-2018: - Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika,

-Bőrgyógyászati Klinika (Égési Osztály)

Debreceni Egyetem Magatartástudományi Intézethez köthető egyéb tevékenységek:

Oktatási feladatok:

- magyar és külföldi orvostanhallgatók, kurzusok magyar és angol nyelven: Orvosi pszichológia, Kommunikáció

- egészségpszichológus Msc: Rehabilitáció

Ariadné Fonala Pszichológiai Konzultációs Szolgálat:

- magyar és angol nyelven egyetemi hallgatók pszichológiai ellátása

TANULMÁNYOK:

2017- : Debreceni Egyetem, Klinikai Szakpszichológus Szakképzés

2015-2017: Debreceni Egyetem, Népegészségügyi Kar, Egészségpszichológia Msc

2012-2015: Debreceni Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Pszichológia BA